Natuurontmoetingen

Veel mensen vinden een wandeling in de natuur plezierig en ontspannend. In Japan kennen ze aan een ‘bosbad’ (Shinrin yoku) een positieve werking toe op onze gezondheid: langzaam en aandachtig bewegen in de natuur activeert het immuunsysteem en vermindert stress.
Zie bijvoorbeeld dit artikel in Plus Gezond.
Een natuurbad haalt je in elk geval even uit je dagelijkse besognes en laadt je op. In de buitenlucht kun je vrijer ademen. Je kunt genieten van wat groeit, bloeit of afsterft, de seizoenswisselingen opmerken, zon en wind voelen.
Natuurontmoeting gaat een stapje verder dan ‘gewoon’ genieten van buiten zijn. Je treedt actief in contact met het stukje natuur waarin je je bevindt. Met alles wat op dit moment in je leeft. Misschien loop je met een vraag rond, of voel je je leeg of juist overvol. Het kan zomaar zijn dat je een antwoord of boodschap vindt bij een boom, een paddestoel of een spinnetje. Of juist de rust om los te laten. Andere keren is het vooral ‘aanwezig zijn’ bij wat je ziet, hoort, voelt, ruikt. Natuurontmoeting laat zich niet sturen en is geen dag hetzelfde!

Bij Wandelingen kun je lezen hoe een Natuurontmoetingswandeling verloopt en wanneer de eerstvolgende is gepland.

Wij organiseren Natuurontmoetingswandelingen in Weststellingwerf en directe omgeving. Kijk bij Wandelingen of er al een wandeling gepland staat. Of neem Contact op, dan organiseren we er een.
Natuurontmoeting